رئیس انجمن صنفی دفاتر گردشگری خراسان شمالی در گفت و گو با میراث آریا گفت: اولین لازمه برخورداری از صنعت گردشگری قوی و فعال، بهرهمندی از زیرساختهای مناسب در بخش حملونقل شامل فرودگاه، قطار و حملونقل جادهای است.
حسن سدیدی با بیان اینکه در صنعت گردشگری همواره ۵۰ تا ۷۰ درصد از هزینههای تورگردانی مربوط به هزینههای حملونقل است، عنوان کرد: در استان خراسان شمالی متأسفانه از زیرساختهای پروازی و ریلی به مقاصد مختلف کشور بهرهمند نیستیم و نمیتوانیم در این مسیرها صندلی و یا بلیت برای سفر چارتر کنیم این در حالی است که لازمه اجرای تورهای گردشگری به مبدأ و یا مقصد استان نیازمند بهرهمندشدن از چارترهای پروازی و ریلی همچنین وسایل نقلیه اتوبوس، مینیبوس و وَن مناسب برای گردشگری به مقاصد مختلف است.
او خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته دو دفتر گردشگری استان در زمینه چارتر کردن پرواز به مقاصد مختلف سفر، تقاضا و درخواست حمایت تسهیلاتی را به دستگاههای اجرایی ذیربط استان ارائه دادند، با این وجود، هیچ حمایتی از این تقاضا انجام نشد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان شمالی در ادامه به تصمیم شرکت راهآهن ایران نسبت به لغو پیشفروش سهمیه بلیت های قطار از دفاتر نمایندگی فروش بلیت قطار در کشور و اقدام به فروش برخط ازطریق وبسایت اشاره کرد و این اقدام را نادرست و به زیان صنعت گردشگری کشور به ویژه برگزاری تورهای گردشگری با استفاده از بخش ریلی کشور خواند.
سدیدی افزود: هرچند که استان هنوز به لحاظ زیرساختی به شبکه ریلی کشور متصل نشده است، درعینحال، با تصمیم شرکت راهآهن ایران در زمینه نحوه فروش بلیت های قطار حتی نمیتوان سهمیهای از سفرهای گردشگری با قطار برای استان داشت.
او بیان کرد: استان همچنین از وسایل نقلیه حملونقل جادهای کافی و مناسب شامل اتوبوس، مینیبوس و وَن برای پاسخگویی به انجام سفرهای گردشگری استان بهرهمند نیست.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود با تأکید بر لزوم و تقویت بخش گردشگری استان بهویژه در زمینه حمایت از انجام تورهای گردشگری از مبدأ و مقصد استان، اظهار کرد: علاوه بر اینکه باید در آینده پیش رو موضوعات چارتر کردن پروازها از فرودگاه بجنورد به مقاصد مختلف و بالعکس و همچنین بهرهمندی از سهمیه بلیت قطار برای دفاتر گردشگری استان محقق شود، میبایست حمایت تسهیلاتی از دفاتر گردشگری استان که دارای پروانه بند ب (تورگردانی) هستند، انجام شود تا این دفاتر بتوانند مینیبوس، اتوبوس و وَن برای برگزاری تورهای گردشگری خریداری کنند.
سدیدی تصریح کرد: دفاتر گردشگری استان خواستار هستند که بانکهای عامل استان بدون قیدوشرط تسهیلات موردنظر را برای خرید این وسایل نقلیه اشاره شده، اختصاص دهند.
او ادامه داد: درصورتیکه این وسایل نقلیه جادهای اشاره شده توسط دفاتر گردشگری استان خریداری شوند، گردشگران بیشتری به استان سفر خواهند داشت که این امر موجب رونقبخش هتلداری، بومگردیها، اقامتگاهها، رستورانها همچنین تولیدات صنایعدستی، سوغات و بازار استان خواهد شد و به دنبال آن شاهد تحول در بخش گردشگری استان خواهیم بود.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان شمالی در ادامه به تسهیلات تبصره ۱۸ اشاره کرد و گفت: طی چند سال اخیر ۲۵ دفتر گردشگری فعال استان متقاضی دریافت این تسهیلات بودهاند که در سال گذشته فقط پنج دفتر گردشگری استان مشمول دریافت این تسهیلات شدند تا وسایط نقلیه موردنظر را خریداری کنند، بااینوجود، هنوز این تسهیلات به آنان اختصاص نیافته است این در حالی است که دفاتر گردشگری قدرتمند، اهرم و عامل اصلی در پیشرفت صنعت گردشگری هر منطقهای خواهند بود.
او در ادامه با بیان اینکه استان به لحاظ زیرساختهای حملونقلی با کمبودهای جدی روبرو است، اظهار کرد: خوشبختانه دفاتر گردشگری فعال استان خود را معطل این کمبودها نگذاشتهاند و با برگزاری تورهای گردشگری به معرفی ظرفیتها و توانمندیهای گردشگری به گردشگران داخلی و خارجی پرداختهاند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان شمالی گفت: سال گذشته، دفاتر گردشگری استان چندین تور گردشگری از مبدأ کشورهای خارجی به مقصد مناطق گردشگری تهران - آذربایجان شرقی - خوزستان - هرمزگان - فارس - اصفهان - خراسان رضوی و خراسان شمالی انجام دادند.
سدیدی با تأکید بر این نکته که شاید استان خراسانشمالی در برخی از زمینههای گردشگری انتخاب اول گردشگران داخلی و خارجی نباشد، عنوان کرد: خراسان شمالی از توانمندیهای گردشگری برخوردار است که میتواند مقصد گردشگریهای تخصصی علاقهمندان به سفر باشد.
او وجود پارکهای ملی سالوک و ساریگل، زیستبوم قوم عشایر کرمانج در شهرستان اسفراین، وجود کاروانسراهای قِلی، رباط قرهبیل و عشق، وجود پناهگاه حیاتوحش میاندشت جاجرم که محل زیست یوزپلنگ آسیایی است، وجود اسب آخال تکه و صنایعدستی قوم ترکمن بهویژه فرش دوروی ابریشم دویدوخ، وجود موسیقی مقامی خراسان شمالی، وجود روستاهای هدف گردشگری از جمله روستای روئین اسفراین که مهد چادرشببافی و حولهبافی شمال شرق کشور هستند از جمله ظرفیتهای بسیار مهم در برگزاری تورهای گردشگری تخصصی به مقصد خراسان شمالی برشمرد و افزود: این ظرفیتها گردشگری استان مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفتهاند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری خراسان شمالی گفت: از سوی گردشگران داخلی و خارجی سفر کرده به استان که توسط دفاتر گردشگری استان انجام شدهاند، بازخوردهای بسیار مناسبی دریافت کردهایم که آنان از سفر به استان مشعوف بودهاند.
انتهای پیام/
نظر شما